Boek huidhonger

Nu ik helaas niet kan werken in mijn praktijk door tijdelijke sluiting i.v.m. het Coronavirus, heb ik wel de tijd om dit boek eindelijk te lezen. Huidhonger van Bruno Müller Oerlinghausen en Gabriele Mariell Kiebgis.

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Zonder aanraking worden we letterlijk ziek. In de tijd waarin we onze smartphone vaker aanraken dan onze partner of onze kinderen, is het hoog tijd om meer inzicht te krijgen in deze Huidhonger.

Onze huid is ons grootste orgaan en heeft een eigen intelligentie. Het is letterlijk de beschermingswal tussen ons binnenste en de buitenwereld, en geeft ons een identiteit en een ik-gevoel. Huidhonger, geschreven door deze 2 vooraanstaande Duitse wetenschappers, laat de fascinerende werking van aanraking zien. Het is goed voor ons algehele welbevinden, voor onszelf, en voor anderen. Aanraking kunnen we inzetten in onze privésituatie maar ook in een professionele omgeving (bijvoorbeeld massage), het werkt helend bij zowel lichamelijke als geestelijke aandoeningen. De vele voorbeelden, oefeningen, wetenswaardigheden en tips maken dit boek tot een naslagwerk voor iedereen die meer wil weten over de werking van onze huid en aanraking.

Nu adviseert het RIVM terecht afstand vanwege het Coronavirus, Maar als dit alles weer voorbij is, kunnen we weer gaan ervaren hoe gezond en helend aanraking is.



css.php